Αναζήτηση

Τι είναι το Kong και γιατί χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα για το σκύλο σουΌπως θα είδατε όσοι με ακολουθείτε στο #Facebook και στο #Instagram, πριν μερικές μέρες ανέβασα μια φωτογραφία με ιδέες #τροφών που μπορείτε να βάλετε στο #Kong του #σκύλου σας. Όπως σας ενημέρωσα και σε εκείνο το post, σε αυτό το άρθρο θα σας πω τα πάντα γι' αυτά τα πολύτιμα #παιχνίδια #απασχόλησης!


Όπως είπαμε Kong ουσιαστικά λένε την εταιρεία η οποία φτιάχνει τα εικονιζόμενα παιχνίδια αλλά ειδικά στην Ελλάδα έχει επικρατήσει να ονομάζουμε έτσι τα #παιχνίδια που γεμίζουν με #φαγητό γενικότερα. Στα αγγλικά ο γενικός όρος είναι "Food dispensing toys" και υπάρχουν πάρα πολλές εταιρείες που φτιάχνουν παρόμοια με τα αυθεντικά Kong. Στην αγορά κυκλοφορούν με διάφορα σχήματα από άλλες εταιρείες, όπως και άλλα παιχνίδια της ίδιας εταιρείας.

Ένα θέμα #ασφαλείας που θα πρέπει να προσέξετε όταν θέλετε να αγοράσετε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι εκτός από τη μεγάλη τρύπα απ' την οποία βγαίνουν οι #λιχουδιές, να υπάρχει και μια μικρότερη στην άλλη άκρη ώστε να αποσυμπιέζεται ο αέρας και να μην κινδυνεύει η γλώσσα του σκύλου να κολλήσει μέσα. Περισσότερα για την #ασφάλεια των παιχνιδιών του σκύλου σας μπορείτε να βρείτε εδώ: shorturl.at/kyRU4


Χρήσεις

Η χρησιμότητα αυτών των παιχνιδιών είναι μεγάλη, ειδικά εάν πρόκειται για σκύλους με πολλή ενέργεια που εκτός από αρκετή #σωματική #εκτόνωση χρειάζονται και #πνευματική. Φυσικά όλοι οι σκύλοι το χρειάζονται αυτό όπως κι εμείς διαβάζουμε για να κρατάμε το μυαλό μας απασχολημένο με κάτι ενδιαφέρον. Για εμένα όλοι οι σκύλοι πρέπει να έχουν κι από ένα τέτοιο παιχνίδι.

Στην εκπαίδευση μπορεί να μας σώσει όταν το κουτάβι μας αλλάζει δόντια και θέλουμε να του μάθουμε να παίζει με δικά του παιχνίδια ανακουφίζοντας τα ούλα του (έξτρα πόντοι αν είναι παγωμένο) ή όταν πρέπει να μάθει να μένει μόνο του. Δες εδώ ένα βίντεο για μια άσκηση που μπορείς να κάνει με το Kong που θα σε βοηθήσει με το #άγχος #αποχωρισμού: https://www.youtube.com/watch?v=KB00kbEq7to


Διαφορετικά χρώματα

Όπως φαίνεται και στην εικόνα, υπάρχει κόκκινο, μαύρο, μωβ, γαλάζιο και ροζ Kong. Το κόκκινο χρώμα είναι το κλασσικό που βγαίνει σε διάφορα μεγέθη ακόμη και για μικρά ζώα που ζουν σε κλουβί όπως ##παπαγάλοι. Το μαύρο είναι το ιδιαιτέρως ανθεκτικό για σκύλους που καταστρέφουν εύκολα τα παιχνίδια τους. Το μωβ είναι για #υπερήλικα #ζωάκια ενώ το γαλάζιο και το ροζ είναι τα πιο μαλακά και είναι για #κουταβάκια. Σε όλα όμως θα πρέπει να διαλέξετε το κατάλληλο μέγεθος ανάλογα με τα κιλά του σκύλου σας για να μην βγάζει τις λιχουδιές πολύ εύκολα αλλά ούτε και να δυσκολεύεται τόσο ώστε να τα παρατήσει. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το μέγεθος στο επίσημο site των παιχνιδιών ή να ρωτήσετε τον υπάλληλο του #pet #shop.


Όπως είχα μοιραστεί μαζί σας και στη δημοσίευσή μου το αγαπημένο μου τρικ για να διαρκεί περισσότερο το Kong εκτός από το πάγωμα, είναι να τυλίξετε μια φέτα τυρί ή γαλοπούλα και να την αφήσετε μέσα στο παιχνίδι ώστε να καλύψει τα τοιχώματα και έπειτα να γεμίσετε το Kong με #φαγητό.

Εάν παγώσετε το Kong θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να κρατήσετε ανοιχτή και τη μικρή τρυπούλα στην άλλη μεριά οπότε θα μπορούσατε να περάσετε ένα καλαμάκι κατά μήκος του παιχνιδιού που θα μπαίνει απ' τη μια τρύπα και θα βγαίνει απ' την άλλη. Κάτι καλό και θρεπτικό με το οποίο μπορείτε να γεμίζετε το Kong που πρόκειται να παγώστε είναι #γιαούρτι ή #φυστικοβούτυρο (προσοχή να είναι χωρίς γλυκαντικά, ιδιαίτερα ξυλιτόλη που είναι τοξική για τους σκύλους).


Για διστακτικά σκυλάκια ίσως χρειαστεί στην αρχή να τους βάλετε κάτι που να βγαίνει εύκολα ή κάτι που μπορούν να γλύψουν και ακόμη και να τους δείξετε ότι κουνώντας το βγαίνουν οι #λιχουδιές. Κάποιες φορές επίσης εάν ένας σκύλος δεν τρώει την #ξηρά #τροφή του, εάν ξέρει το Kong και πώς να το χρησιμοποιήσει, μπορεί να προτιμήσει να τη φάει μέσα από εκεί παρ' όλο που απ' το #μπωλ του μπορεί να μην την αγγίζει. Αυτό συμβαίνει γιατί οι σκύλοι εδώ και χιλιάδες χρόνια αρέσκονται να βρίσκουν την τροφή τους με τη βοήθεια της μύτης τους και αυτό τους εξιτάρει.


Εάν ο σκύλος σας δεν ενδιαφερθεί την πρώτη φορά μην τα παρατήσετε! Δοκιμάστε διαφορετικές λιχουδιές και εδέσματα και θα δείτε ότι στην πορεία δεν θα το αποχωρίζεται!


Καλά μασουλήματα!Εγράψου για να λαμβάνεις στο email σου άρθρα, προσφορές και το δωρεάν ebook!