Αναζήτηση

Σκυλίσιες συμβουλές για το καλοκαίρι!Ιούνιος, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Ας δούμε πώς μπορούμε να προστατέψουμε τον μικρό μας φίλο από τους κινδύνους.

Ζέστη

Δεν αφήνουμε ποτέ τον σκύλο μας στο αυτοκίνητο, ακόμη κι αν αυτό βρίσκεται στη σκιά. Η ζέστη πολλαπλασιάζεται στο αυτοκίνητο και η θερμοκρασία αυξάνεται επικίνδυνα ασχέτων αν αφήσουμε το παράθυρο ανοιχτό. Φροντίζουμε να πάρουμε τον σκύλο μας μαζί ακόμη κι αν λείψουμε για πέντε λεπτά.

Για να δροσίσουμε το σκύλο μας μπορούμε να του βάλουμε παγάκια στο νερό του ή να του φτιάξουμε παγάκια από κονσέρβα.

Εγκαύματα στις πατούσες

Δεν είναι τόσο σπάνιο όσο φαντάζεστε. Οι πατούσες είναι ευαίσθητες στις υψηλές όπως και στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μην βγάζετε το σκύλο σας βόλτα τις πολύ ζεστές ώρες τις ημέρας και αποφύγετε την άσφαλτο. Αν παρατηρήσετε ότι ο σκύλος σας κουτσαίνει βάλτε του τζελ αλόης.

Θερμοπληξία

Μερικά από τα συμπτώματα της θερμοπληξίας:

-Αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος πάνω απ' τους 39 βαθμούς Κελσίου

-Γρήγορη αναπνοή

-Κόκκινος χρωματισμός της γλώσσας

-Σιελόρροια

-Ναυτία κι εμετός

-Διάρροια

-Κώμα

Αν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμβουλευτείτε αμέσως τον κτηνίατρό σας και μετακινήστε το ζώο στη σκιά. Ρίξτε δροσερό - όχι παγωμένο - νερό στο στόμα του ζώου για να ρίξετε τη θερμοκρασία. Ιδιαίτερη προσοχή στις βραχυκέφαλες ράτσες οι οποίες είναι πιο επιρρεπής.

Εξωπαράσιτα

Τσιμπούρια, ψύλλοι και σκνίπες είναι ο εφιάλτης όσων έχουν σκύλους. Είναι επικίνδυνα γιατί μεταφέρουν ασθένειες όπως η Ερλίχεια και το Καλαζάρ. Δυστυχώς η υψηλή θερμοκρασία ευνοεί τον πολλαπλασιασμό τους. Για να τα αποφύγετε υπάρχουν αμπούλες, κολλάρα και σπρέι των οποίων η δράση διαρκεί για μερικές εβδομάδες - μήνες.

#καλοκαίρι #σκύλος #ζέστη #εγκαύματα #πατούσες #θερμοπληξία #καλαζάρ #εξωπαράσιτα

53 προβολές0 σχόλια
Εγράψου για να λαμβάνεις στο email σου άρθρα, προσφορές και το δωρεάν ebook!